Vraag en antwoord

Wat kan ik met het digitale verhuisboekje regelen?

Met het digitale verhuisboekje regelt u alle adreswijzigingen, opzeggingen en aanmeldingen rondom uw verhuizing.

Wie kan ik informeren?

U kunt alle landelijke, regionale en lokale partijen informeren. Verhuisvriend.nl heeft al meer dan 200.0000 adressen voor u opgezocht zodat u de bedrijven eenvoudig kunt aanklikken.

Wanneer kan ik het beste beginnen met het boekje?

U kunt vanaf zes maanden voor uw verhuisdatum starten met het verhuisboekje. Wij adviseren om ongeveer zes weken voor de verhuisdatum te starten.

Kan ik ook na mijn verhuisdatum nog starten?

Ja dat kan. Tot een maand na uw verhuisdatum kunt u nog een verhuisboekje aanmaken.

Waarom zou ik voor Verhuisvriend.nl kiezen?

Als u uw adreswijziging goed en gemakkelijke wilt regelen zonder nasleep op het nieuwe adres. U voorkomt dat uw eigen post bij andere personen bezorgd wordt.

Ben ik niet net zo snel klaar als ik het zelf even doe?

U moet meer partijen informeren dan u denkt, tot wel 150 bedrijven en instellingen. Dat kost veel tijd en in veel gevallen bent u nog aan het regelen op het nieuwe adres. Met het verhuisboekje bent u sneller, vollediger en goedkoper.

Ik heb een RE/MAX kortingscode, waar kan ik die invullen?

U meldt zich aan voor een verhuisboekje en doorloopt de stappen van het Verhuisboekje. Bij het onderdeel 'betalen' kunt u de kortingscode invullen.

Kan ik mijn verhuizing van of naar het buitenland regelen met het verhuisboekje?

Voor het verhuisboekje hebt u een oud- en nieuw adres in Nederland nodig. U kunt het boekje wel gebruiken voor opzeggingen richting leveranciers, u hebt dan een correspondentie adres in Nederland nodig. Opzeggingen gaan bijna altijd schriftelijk. U krijgt dus voor iedere opzegging een voorgedrukte brief die u moet ondertekenen en versturen. We zorgen wel voor zoveel mogelijk antwoordnummers waardoor u geen postzegel hoeft te plakken.

Wanneer worden de verhuisberichten verzonden?

De meeste berichten worden ongeveer 21 dagen voor de verhuisdatum behandeld. Het kan echter per bedrijf verschillen hoe lang van tevoren geïnformeerd moet worden.

Hoe weet ik of een adreswijziging goed doorgegeven is?

Per bedrijf of instantie kunt u zien of de adreswijziging verzonden is. Ook ziet u of de wijziging al verwerkt is. Ieder bedrijf of instantie moet een bevestiging geven na verwerking.

Als een bedrijf een handtekening vereist, regelt het verhuisboekje dat dan ook?

Ja, partijen als bijvoorbeeld banken vragen om een handtekening. Daarvoor stellen we direct een brief op zodat je niet achteraf nog wat moet tekenen.

Kan ik zelf adressen toevoegen?

Ja, als een leverancier of instelling niet in de lijst staat kunt u deze zelf toevoegen.
 
RE/MAX Nederland